Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- oil, for frying
- 6 raw sausages, (approx. 600 g)
- 80 g onions, quartered
- 120 g carrots, cut in pieces
- 2 garlic cloves
- 250 g dried Puy lentils
- 650 g water
- 1 clove
- 3 - 4 sprigs fresh thyme, leaves only, to taste
- 2 - 3 sprigs fresh rosemary, leaves only, to taste
- 1 dried bay leaf
- ½ tsp fine sea salt
- 2 pinches ground black pepper, or to taste
- mustard, for serving
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1523 kJ / 364 kcal
- Białko
- 21.1 g
- Węglowodany
- 14 g
- Tłuszcz
- 24.8 g
Alternatywne przepisy
Courgette and Feta Risotto
30min
Petits Pois and Pancetta Risotto
30min
Ratatouille
40 min.
Sea Bass with Castelluccio Lentils - Spigola con lenticchie di Castelluccio
1 Std.
Creamy White Beans and Leeks
20 min.
Aubergine, Spinach & Lentil Curry
25 Min
Butternut Squash and Coconut Soup
30min
Salmon and Fennel Risotto
25 Min
Carrot and Coriander Soup
25 Min
Mediterranean Pearl Barley Risotto
1 Std.
Haddock and Potato Traybake with Steamed Vegetables
45 min.
Aubergine Parmigiana - Parmigiana di melanzane
1 Std.