Puy Lentil and Sausage Casserole

Puy Lentil and Sausage Casserole

3.8 43 oceny
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 45 min
4 portions

Składniki

  • oil for frying
  • raw sausages (approx. 600 g)
    6
  • onions quartered
    80 g
  • carrots cut in pieces
    120 g
  • garlic cloves
    2
  • dried Puy lentils
    250 g
  • water
    650 g
  • clove
    1
  • fresh thyme leaves only, to taste
    3 - 4 sprigs
  • fresh rosemary leaves only, to taste
    2 - 3 sprigs
  • dried bay leaf
    1
  • fine sea salt
    ½ tsp
  • ground black pepper or to taste
    2 pinches
  • mustard for serving

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 21.1 g
Kalorie 1523 kJ / 364 kcal
Tłuszcz 24.8 g
Węglowodany 14 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...