Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- oil, for frying
- 6 raw sausages, (approx. 600 g)
- 80 g onions, quartered
- 120 g carrots, cut in pieces
- 2 garlic cloves
- 250 g dried Puy lentils
- 650 g water
- 1 clove
- 3 - 4 sprigs fresh thyme, leaves only, to taste
- 2 - 3 sprigs fresh rosemary, leaves only, to taste
- 1 dried bay leaf
- ½ tsp fine sea salt
- 2 pinches ground black pepper, or to taste
- mustard, for serving
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1523 kJ / 364 kcal
- Białko
- 21.1 g
- Węglowodany
- 14 g
- Tłuszcz
- 24.8 g
Alternatywne przepisy
Luxury Fish Pie with Parmesan and Garlic Sweet Potato Mash
1 godz. 20 min
Garlic and White Bean Stew
50min
Salmon en Croute with Lemon Risotto
45 min
Kedgeree
45 min
One-pot Moussaka
30 min
Haddock and Potato Traybake with Steamed Vegetables
45 min
Curried Carrot And Ginger Soup
50min
Swiss Chard, Chickpea and Tamarind Stew
45 min
Pea and Mint Risotto
40min
Tomato and Haddock Rice
50min
Cod with Olive and Bread Topping, Potatoes and Tenderstem Broccoli
40min
Smoked Haddock and Cauliflower Bake
55min