Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g Parmesan cheese, cut in pieces
- 40 g olive oil
- 2 garlic cloves
- 120 g onions, quartered
-
600
g ripe tomatoes, cut in pieces (2 cm)
lub 600 g tomatoes, tinned - 1 ½ tsp fine sea salt, or more to taste
- ½ tsp ground black pepper, or more to taste
- 1 tsp caster sugar
- 450 g aubergines, cut in pieces (2 cm)
- 350 g dried pasta, eg. Farfalle or Amori
- 700 g water
- 5 g fresh basil leaves
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2141 kJ / 512 kcal
- Białko
- 17.3 g
- Węglowodany
- 75.1 g
- Tłuszcz
- 15.8 g
Alternatywne przepisy
Lentil and Vegetable Bolognese Sauce
45 min
Aubergine, Spinach & Lentil Curry
25 min
Asparagus and Pea Pasta
20 min
Potato Curry
12 godz. 50 min
Courgette and Feta Risotto
30 min
Vegetable Stroganoff
30 min
Pearl Barley Risotto with Mushrooms
50 min
Baked Penne with Vegetables
1 godz. 5 min
Vegetable Tart
1h 15 min
Pasta with Squash and Chickpeas
30 min
Pearl Barley and White Bean Stew
1h
Aubergine, Courgette and Red Lentil Gratin
1 godz. 10 min