Aubergine, Courgette and Red Lentil Gratin

Aubergine, Courgette and Red Lentil Gratin

4.4 80 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
6 portions

Składniki

  • ripe tomatoes quartered
    600 g
  • garlic cloves
    3
  • onions quartered
    180 g
  • extra virgin olive oil
    20 g
  • red split lentils rinsed and drained
    250 g
  • water
    350 g
  • fine sea salt
    2 tsp
  • ground black pepper
    3 pinches
  • aubergines sliced 7-8 mm (approx. 1 large)
    300 g
  • courgettes sliced 7-8 mm (approx. 2 medium)
    300 g
  • vegan cheese, grated (see tip)
    100 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 9.79 g
Kalorie 716 kJ / 171 kcal
Tłuszcz 8.54 g
Błonnik 5.5 g
Węglowodany 13.85 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...