Urządzenia i Akcesoria
Aubergine, Courgette and Red Lentil Gratin
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
6 portions
Składniki
-
ripe tomatoes quartered600 g
-
garlic cloves3
-
onions quartered180 g
-
extra virgin olive oil20 g
-
red split lentils rinsed and drained250 g
-
water350 g
-
fine sea salt2 tsp
-
ground black pepper3 pinches
-
aubergines sliced 7-8 mm (approx. 1 large)300 g
-
courgettes sliced 7-8 mm (approx. 2 medium)300 g
-
vegan cheese, grated (see tip)100 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
9.79 g
Kalorie
716 kJ /
171 kcal
Tłuszcz
8.54 g
Błonnik
5.5 g
Węglowodany
13.85 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Vegan
10 Przepisów
Wielka Brytania i Irlandia
Wielka Brytania i Irlandia
Może spodoba Ci się również...
Broccoli and Oat Crumble with Vegan Cheese
1ωρ.
Mushroom Stroganoff
30 λεπτ.
Aubergine, Spinach & Lentil Curry
25 λεπτ.
Red Lentil, Kale and Rosemary Pasta
30 λεπτ.
Vegetable Stroganoff
30 λεπτ.
Warm Salad with Lentils, Cauliflower and Beans
30 λεπτ.
Mushroom Stroganoff with Parsnip and Leek Purée
1ωρ. 15 λεπτ.
Swiss Chard, Chickpea and Tamarind Stew
45 λεπτ.
Stuffed Peppers with Herbed Quinoa
30 λεπτ.
Chickpea, Squash and Kale Stew
45 λεπτ.
Marinaded Tofu with a Tomato and Aubergine Sauce
50 λεπτ.
Root Vegetable Hotpot with Harissa
40 λεπτ.