Urządzenia i Akcesoria
Aubergine, Courgette and Red Lentil Gratin
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
6 portions
Składniki
-
ripe tomatoes quartered600 g
-
garlic cloves3
-
onions quartered180 g
-
extra virgin olive oil20 g
-
red split lentils rinsed and drained250 g
-
water350 g
-
fine sea salt2 tsp
-
ground black pepper3 pinches
-
aubergines sliced 7-8 mm (approx. 1 large)300 g
-
courgettes sliced 7-8 mm (approx. 2 medium)300 g
-
vegan cheese, grated (see tip)100 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
9.79 g
Kalorie
716 kJ /
171 kcal
Tłuszcz
8.54 g
Błonnik
5.5 g
Węglowodany
13.85 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Vegan
10 Przepisów
Wielka Brytania i Irlandia
Wielka Brytania i Irlandia
Może spodoba Ci się również...
Vegan Paella with Smoked Tofu
25 min
Carrot, Pumpkin and Chard Pie
1 godz. 20 min
Aubergine, Spinach & Lentil Curry
25 min
Red Lentil, Kale and Rosemary Pasta
30 min
Root Vegetable Gratin
1 godz.
Vegetable Stroganoff
30 min
Broccoli and Oat Crumble with Vegan Cheese
1 godz.
Mushroom Stroganoff with Parsnip and Leek Purée
1 godz. 15 min
Swiss Chard, Chickpea and Tamarind Stew
45 min
Root Vegetable Hotpot with Harissa
40 min
Vegetable and Chickpea Tagine
50 min
Chickpea, Squash and Kale Stew
45 min