Douillon aux poires

Douillon aux poires

4.3 8 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
6 portions

Składniki

La pâte à douillon
  • de farine de blé et un peu pour le plan de travail
    250 g
  • de beurre demi-sel coupé en morceaux
    175 g
  • de sucre en poudre
    1 c. à soupe
  • gros œuf
    1
  • de lait
    1 c. à soupe
Les poires
  • d'eau
    400 g
  • poires Williams épluchées et épépinées par la base (voir "Conseil(s)")
    6
  • farine de blé pour fariner
  • de sucre en poudre
    10 g
  • zeste de citron jaune non traité
    1
  • de beurre demi-sel coupé en morceaux
    50 g
  • de cannelle en poudre
    1 pincée
La dorure
  • gros œuf
    1
  • de sel
    1 pincée

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 546 kcal / 2280 kJ
Białko 9.2 g
Tłuszcz 34.3 g
Węglowodany 48 g
Błonnik 5.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...