Lotte au beurre rouge

Lotte au beurre rouge

3.9 51 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 portions

Składniki

Le poisson
  • 80 g d'oignon coupé en quatre
  • 600 g d'eau
  • 100 g de vin blanc sec
  • ½ c. à café de sel
  • 3 pincées de poivre blanc moulu
  • 1 branche de thym frais
  • 1 feuille de laurier
  • 1 brin de persil frais
  • 600 g de filets de lotte, sans peau et sans arêtes (4 filets)
La sauce
  • 60 g d'échalotes
  • 25 g de vinaigre de vin rouge
  • 40 g de vin rouge
  • 250 g de beurre demi-sel très froid

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 27.8 g
Kalorie 2503 kJ / 605 kcal
Tłuszcz 52.5 g
Błonnik 0.8 g
Węglowodany 3.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...