Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Le poisson
- 80 g d'oignon, coupé en quatre
- 600 g d'eau
- 100 g de vin blanc sec
- ½ c. à café de sel
- 3 pincées de poivre blanc moulu
- 1 branche de thym frais
- 1 feuille de laurier
- 1 brin de persil frais
- 600 g de filets de lotte, sans peau et sans arêtes (4 filets)
La sauce
- 60 g d'échalotes
- 25 g de vinaigre de vin rouge
- 40 g de vin rouge
- 250 g de beurre demi-sel, très froid
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2503 kJ / 605 kcal
- Białko
- 27.8 g
- Węglowodany
- 3.8 g
- Tłuszcz
- 52.5 g
- Błonnik
- 0.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Filet mignon Douanier Rousseau
50 menit
Filet de sandre au beurre blanc
45 Min
Mijoté de lotte aux épices
50 menit
Cabillaud au beurre de raisin, betterave, avocat et girolles
1j
Lotte sauce vallée d’Auge
1 Std. 40 Min
Mousse de saint-jacques, sauce au cerfeuil
45 Min
Turbot sauce champagne
30 min
Fondue de lotte au curcuma
35 Min
Risotto de saint-jacques aux algues
35 Min
Noix de saint-jacques sur lit de poireau
40 min
Cassolette de saint-jacques et crevettes
40 min
Lotte et crevettes à l'américaine
1 Std. 15 Min