Salade de lentilles et cervelas

Salade de lentilles et cervelas

4.2 45 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 45 min
4 portions

Składniki

La salade de lentilles
  • gousse d'ail
    1
  • d'oignon rouge coupé en deux
    30 g
  • de beurre doux
    20 g
  • de lentilles vertes du Puy, sèches
    400 g
  • de romarin frais
    1 branche
  • de thym frais
    1 branche
  • feuille de laurier déshydratée
    1
  • d'eau
    1000 g
  • de sel
    ½ c. à café
L'assaisonnement
  • d'échalote
    25 g
  • d'oignon rouge coupé en deux
    25 g
  • de moutarde
    1 c. à café
  • de sel à ajuster en fonction des goûts
    1 pincée
  • de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
    2 pincées
  • de vinaigre de vin rouge
    10 g
  • d'huile d'olive
    30 g
  • de ciboulette fraîche ciselé
    ½ bouquet
  • de cervelas coupé en dés
    250 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 627 kcal / 2629 kJ
Białko 32.5 g
Tłuszcz 30.8 g
Węglowodany 53.8 g
Błonnik 12.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...