Salade de lentilles et cervelas

Salade de lentilles et cervelas

4.2 49 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 45 min
4 portions

Składniki

La salade de lentilles
  • 1 gousse d'ail
  • 30 g d'oignon rouge coupé en deux
  • 20 g de beurre doux
  • 400 g de lentilles vertes du Puy, sèches
  • 1 branche de romarin frais
  • 1 branche de thym frais
  • 1 feuille de laurier déshydratée
  • 1000 g d'eau
  • ½ c. à café de sel
L'assaisonnement
  • 25 g d'échalote
  • 25 g d'oignon rouge coupé en deux
  • 1 c. à café de moutarde
  • 1 pincée de sel à ajuster en fonction des goûts
  • 2 pincées de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
  • 10 g de vinaigre de vin rouge
  • 30 g d'huile d'olive
  • ½ bouquet de ciboulette fraîche ciselé
  • 250 g de cervelas coupé en dés

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 32.5 g
Kalorie 2629 kJ / 627 kcal
Tłuszcz 30.8 g
Błonnik 12.3 g
Węglowodany 53.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...