![Garbure Garbure](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/3D7400AB-DF22-4561-ACCB-80AE70AEF23F/Derivates/0422E1B8-8FB3-406F-BEE5-A11DB180A4A7.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 110 g d'oignons, coupés en deux
- 2 gousses d'ail, coupées en deux
- 40 g de graisse de canard
- ½ chou nouveau, coupé en morceaux
- 3 carottes, coupées en tronçons
- 4 pommes de terre, moyennes
- 2 navets
- 4 manchons de canard, confits et dégraissés
- 950 g d'eau
- 300 g de jambon espagnol (en talon) ou de ventrèche
- 1 bouquet garni
- 1 c. à café de gros sel, à ajuster en fonction des goûts
- 1 pincée de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 250 g de haricots blancs, tarbais, déjà cuits (en bocal, par exemple)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3377 kJ / 807 kcal
- Białko
- 67 g
- Węglowodany
- 45.8 g
- Tłuszcz
- 37.3 g
- Błonnik
- 14 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Axoa d'agneau
55min
Navarin d'agneau
1h 15min
Garbure du Béarn
1h 10min
Tourin à l'ail
25 Min
Estouffat toulousain
2 Std.
Caille aux raisins
45min
La sagamité
50 min
Pintade au chou
1h 10min
Couscous marocain
50 min
Poule au pot béarnaise
2 Std. 15 Min
La soupe aux choux... ça sent le jardin !
1 Std. 5 Min
Harengs marinés, pommes à l'huile
12h