Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 110 g d'oignons, coupés en deux
- 2 gousses d'ail, coupées en deux
- 40 g de graisse de canard
- ½ chou nouveau, coupé en morceaux
- 3 carottes, coupées en tronçons
- 4 pommes de terre, moyennes
- 2 navets
- 4 manchons de canard, confits et dégraissés
- 950 g d'eau
- 300 g de jambon espagnol (en talon) ou de ventrèche
- 1 bouquet garni
- 1 c. à café de gros sel, à ajuster en fonction des goûts
- 1 pincée de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 250 g de haricots blancs, tarbais, déjà cuits (en bocal, par exemple)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3377 kJ / 807 kcal
- Białko
- 67 g
- Węglowodany
- 45.8 g
- Tłuszcz
- 37.3 g
- Błonnik
- 14 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Garbure du Béarn
1h 10 min
Tourin à l'ail
25 min
Lapin marengo
1j
Petit salé aux lentilles
45 Min
Osso-buco
1j 20 menit
Le chiard aux poutines
1 godz. 35 min
Aillade de veau
1j 30 menit
Lapin à la moutarde
1j
Estouffat toulousain
2j
Lapin à la provençale
1j
Axoa d'agneau
55 Min
Cassoulet au confit de canard
1h 10 min