Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
280
g fresh broad beans
lub frozen broad beans (see tip) - 500 g water
- 1 Tbsp coriander seeds
- 1 Tbsp cumin seeds
- 1 garlic clove
- 80 g onions, quartered
- 10 g fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 5 g fresh mint leaves
- 240 g tinned chickpeas, drained and rinsed (1 x 400 g tin)
- 1 Tbsp sesame seeds
- 1 tsp baking powder
- 1 tsp fine sea salt, or to taste
- ½ tsp ground black pepper, or to taste
- ½ - 1 tsp dried chilli flakes, to taste
-
plain flour, for dusting
lub gram flour, for dusting - olive oil, for frying
- 1 lime, cut in wedges, for serving
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 1190 kJ / 285 kcal
- Białko
- 12.8 g
- Węglowodany
- 27.7 g
- Tłuszcz
- 13.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Aubergine, Spinach & Lentil Curry
25 min
Vegan Burger
5h
Quick Falafel
30 min
Lentil, Mushroom and Nut Patties
1h 30min
Chickpea Flatbread and Curried Vegetable Dip
50 min
Soya Yoghurt
12 Std. 10 Min
Puy Lentil Dip
45 min
Mini Falafel with Beetroot Houmous
20min
Houmous
13 godz. 30 min
Bean Burgers with Pistou and Slaw
1h 30min
Vegan Bean Burgers
1h 20 min
Red Pepper Houmous
5min