Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Chickpea Flatbread
- 280 g dried chickpeas
- 200 g water
- 50 g olive oil, plus extra for greasing
- ½ tsp salt
- 1 tsp baking powder
- 1 Tbsp sesame seeds
Curried Vegetable Dip
- 30 g olive oil
- ½ tsp coriander seeds
- ½ tsp cumin seeds
- 1 tsp curry powder
- 1 tsp garlic powder
- 100 g aubergines, cut in cubes (1 cm)
- 100 g courgettes, cut in cubes (1 cm)
- 80 g tinned chopped tomatoes
- ½ tsp salt
- 1 Tbsp fresh coriander leaves, roughly chopped
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2011 kJ / 480 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 35 g
- Tłuszcz
- 29 g
- Błonnik
- 12.3 g
Alternatywne przepisy
Tomato, Lentil and Thyme Soup
40min
Pea and Mint Soup (TM5)
20 Min
Almond Cauliflower Cream Soup with Herb Oil and Crispy Flatbread
45min
Popcorn and Buckwheat Bread
2h
Seitan Roulade with Cranberry Stuffing and Vegan Gravy
1 godz. 5 min
Chocolate Bean Cake with Coconut Butter Cream Frosting
2h 15min
Amaranth and Chickpea Patties
1 Std. 30 Min
Pearl Barley Risotto with Asparagus
1 godz. 5 min
Black Bean and Sun-dried Tomato Dip
30min
Vegan Cheese Alternative
6h 40min
Broccoli and Oat Crumble with Vegan Cheese
1 Std.
Roasted Cauliflower Soup with Chilli and Garlic Oil
1 Std. 20 Min