Wersje kompatybilne
Focaccia with Pear and Gorgonzola - Focaccia pere e Gorgonzola
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g unsalted butter, diced, plus extra for greasing and topping
- 350 g Williams pears, peeled, cored, cut in pieces (3 cm)
- 200 g water
-
1
tsp sugar
lub barley malt -
1
Tbsp dried instant yeast
lub 30 g fresh yeast, crumbled - 300 g strong white bread flour
- 200 g rye flour
- 1 ½ tsp fine sea salt
- 150 - 200 g Gorgonzola, cut in pieces (3-4 cm)
- oil, for greasing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2004 kJ / 479 kcal
- Białko
- 18.2 g
- Węglowodany
- 66.5 g
- Tłuszcz
- 17.4 g
Alternatywne przepisy
Pissaladière
1h 30min
Quick Squash, Rosemary and Parmesan Bread
1h
Apple Rose Tart
1h 40min
Steamed Poussins and Fruity Quinoa
1h 30min
Shallot Tarte Tatin
2h
Caramelised Fennel and Ricotta Tarts with Pecorino Crisps
3h
Hazelnut Meringue with Banana and Toffee Filling
3h 15 min
Pears, Cheese and Honey
15min
Polenta Squares with Gorgonzola and Porcini - Quadrotti di polenta con Gorgonzola e porcini
50min
Ricotta and Sun-Dried Tomato Cheesecake
2 Std. 50 Min
Spiced Squash Ice Cream with Pecan Crunch
11h
Pastéis de Nata (Custard Pastries)
55min