
Wersje kompatybilne
Focaccia with Pear and Gorgonzola - Focaccia pere e Gorgonzola
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g unsalted butter diced, plus extra for greasing and topping
- 350 g Williams pears peeled, cored, cut in pieces (3 cm)
- 200 g water
-
1
tsp sugar
lub barley malt -
1
Tbsp dried instant yeast
lub 30 g fresh yeast crumbled - 300 g strong white bread flour
- 200 g rye flour
- 1 ½ tsp fine sea salt
- 150 - 200 g Gorgonzola cut in pieces (3-4 cm)
- oil for greasing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 479 kcal / 2004 kJ
- Białko
- 18.2 g
- Tłuszcz
- 17.4 g
- Węglowodany
- 66.5 g