
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g pitted black olives
- 80 g dried figs halved
- 60 g walnut halves
- 2 sprigs fresh rosemary leaves only
- 200 g rye flour
- 450 g strong white bread flour
- 300 g water
-
42
g fresh yeast crumbled
lub 11 g dried instant yeast - 2 tsp fine sea salt
- 100 g olive oil
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 198.5 kcal / 830.3 kJ
- Białko
- 4.9 g
- Tłuszcz
- 7.6 g
- Węglowodany
- 28.8 g
- Błonnik
- 3.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Sód
- 0.2 mg