Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g pitted black olives
- 80 g dried figs, halved
- 60 g walnut halves
- 2 sprigs fresh rosemary, leaves only
- 200 g rye flour
- 450 g strong white bread flour
- 300 g water
-
42
g fresh yeast, crumbled
lub 11 g dried instant yeast - 2 tsp fine sea salt
- 100 g olive oil
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 830.3 kJ / 198.5 kcal
- Białko
- 4.9 g
- Węglowodany
- 28.8 g
- Tłuszcz
- 7.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 3.1 g
- Sód
- 0.2 mg
Alternatywne przepisy
German Bread
4h 15min
Chestnut and Cranberry Stuffing
1h 55min
Amaranth Crispbread
1h 15min
Aubergine in Coconut and Peanut Sauce with Basmati Rice
30min
Parmesan and Oat Rolls
1 Std. 40 Min
Cranberry Sauce
1h
Cranberry Orange Scones
30min
Sumac and Tahini Houmous
10min
Walnut Scones
30min
Sonja's Bread
3sa 10 dk
Pecan and Cranberry Rye Bread
3 Std.
Blueberry Scones with Honey and Walnut Butter
30min