Rustic Olive, Fig and Walnut Bread
TM6 TM5 TM31

Rustic Olive, Fig and Walnut Bread

4.3 (6 ocen)

Składniki

  • 80 g pitted black olives
  • 80 g dried figs, halved
  • 60 g walnut halves
  • 2 sprigs fresh rosemary, leaves only
  • 200 g rye flour
  • 450 g strong white bread flour
  • 300 g water
  • 42 g fresh yeast, crumbled
    lub 11 g dried instant yeast
  • 2 tsp fine sea salt
  • 100 g olive oil

Wartości odżywcze
na 1 slice
Kalorie
830.3 kJ / 198.5 kcal
Białko
4.9 g
Węglowodany
28.8 g
Tłuszcz
7.6 g
Tłuszcz nasycony
1 g
Błonnik
3.1 g
Sód
0.2 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy