
Wersje kompatybilne
Salade de pâtes aux petits pois, pesto citron
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Le pesto de citron
- 30 g de pignons de pin
- 30 g d'amandes émondées
- 30 g de parmesan
- 1 citron jaune non traité le zeste seulement
- 100 g d'huile d'olive
- 2 pincées de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
Les pâtes
- 1000 g d'eau
- 1 c. à café de gros sel de Guérande
- 250 g de pâtes sèches type farfalles
- 130 g de pois mange-tout coupés en deux ou trois
- 400 g de petits pois frais écossés
- 6 radis roses coupés en rondelles très fines
- 100 g de feta émiettée
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 373 kcal / 1559 kJ
- Białko
- 15.7 g
- Tłuszcz
- 13.8 g
- Węglowodany
- 46.5 g