Risotto aux artichauts, à la pancetta et aux amandes

Risotto aux artichauts, à la pancetta et aux amandes

4.3 19 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz.
4 portions

Składniki

  • le jus d'un citron jaune
  • artichauts type poivrade
    5 - 6
  • de parmesan coupé en morceaux
    60 g
  • d'huile d'olive
    40 g
  • de pancetta en tranches, coupées en quatre
    100 g
  • cube de bouillon de légumes
    1
  • échalotes coupées en deux
    2
  • de vin blanc sec
    120 g
  • d'eau
    900 g
  • de riz spécial risotto type arborio ou carnaroli
    300 g
  • de sauge fraîche
    3 feuilles
  • d'amandes effilées
    30 g
  • du poivre moulu, à discrétion

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 404 kcal / 1698 kJ
Białko 14 g
Tłuszcz 18 g
Węglowodany 44 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...