Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 - 3 cucharadas de harina
- 600 g de bistec de ternera (aprox. 10x15 cm), cortados finos, salpimentados
- 50 g de aceite de oliva
- 30 g de mantequilla
- 1 - 2 dientes de ajo
- 200 g de champiñones frescos, rebanados
- 2 pizcas de sal
- 1 pizca de pimienta negra molida
-
150
g de Marsala seco
lub 150 g de vino dulce, (p.ej. Moscatel) -
100
g de caldo de res
lub 100 g de agua con ½ cubo de caldo - 1 cucharada de fécula de maíz
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1335 kJ / 319 kcal
- Białko
- 39.3 g
- Węglowodany
- 10.4 g
- Tłuszcz
- 13.6 g
- Błonnik
- 2.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sabanitas de filete de res al romero
25 min
Carnitas de cerdo borrachas
1h
Filete de res con salsa de higos y chile pasilla
1 Std. 10 Min
Albóndigas de chicharrón
45 min
Filete a la pimienta
20 min
Filete de res en salsa de queso con rajas (Black Diamond)
3h
Lomo de cerdo relleno de dátiles con salsa de echalot
35min
Picaña Tex Mex con salsa BBQ
5 Std. 30 Min
Pollo al tequila y chile pasilla
2 godz.
Pastel azteca
1h
Solomillo de res con papas y chimichurri
40 Min
Torta de costillas braseadas
1h