![Escalopines al marsala con champiñones Escalopines al marsala con champiñones](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/7CB6BB4E-112A-4D3C-B067-594EE781866B/Derivates/275AAFB0-54ED-4230-AFA3-A64E4B7BCAC1.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 - 3 cucharadas de harina
- 600 g de bistec de ternera (aprox. 10x15 cm), cortados finos, salpimentados
- 50 g de aceite de oliva
- 30 g de mantequilla
- 1 - 2 dientes de ajo
- 200 g de champiñones frescos, rebanados
- 2 pizcas de sal
- 1 pizca de pimienta negra molida
-
150
g de Marsala seco
lub 150 g de vino dulce, (p.ej. Moscatel) -
100
g de caldo de res
lub 100 g de agua con ½ cubo de caldo - 1 cucharada de fécula de maíz
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1335 kJ / 319 kcal
- Białko
- 39.3 g
- Węglowodany
- 10.4 g
- Tłuszcz
- 13.6 g
- Błonnik
- 2.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Albóndigas en salsa de jitomate
45min
Pollo en adobo con puré de plátano
1 Std. 15 Min
Pastel azteca
1j
Strata de champiñon y lomo canadiense
1j
Risotto de jitomate y pechuga de pollo con ricotta al limón
45min
Albóndigas con jitomate al chipotle
1j
Pajaritos de pollo
30min
Pollo Cantones con vegetales
35min
Envueltos de pollo con pesto de jitomate deshidratado
50min
Canelones con carne, verduras y salsa de jitomate
1 Std. 10 Min
Salmón en salsa de naranja y mostaza
30min
Pollo en mayonesa de ajonjolí tostado
25 menit