Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Hojas de col
- 1 col grande
- 500 g de agua
- 150 g de cebolla, en trozos
- 1000 g de carne molida de res
- 2 cdita de sal fina, o al gusto
- 1 ½ cdita de pimienta negra molida, o al gusto
- 2 cdita de ajo en polvo
- 180 g de catsup
- 3 huevos
- 40 g de arroz crudo
- 800 g de jitomate guaje, en cuartos
- 350 g de puré de tomate
- 60 g de jugo de limón
- 1 cda de azúcar mascabado
- 250 g de cebolla, fileteada
- Wartości odżywcze
- na 1 porciones
- Kalorie
- 2328 kJ / 554 kcal
- Białko
- 48 g
- Węglowodany
- 50 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Tłuszcz nasycony
- 9 g
- Błonnik
- 10 g
- Sód
- 1391 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Arroz Persa con eneldo y granada
40 Min
Brochetas de verdura BBQ
30min
Camarones con salsa de jitomate, azafrán y anchoas
35min
Chilacas con queso
40 Min
Ate de membrillo
1h 45 min
Rollos de acelga con carne, puré de camote y budin de pan
50 Min
Aderezo de vegetales
10 min
Bolitas de coliflor al horno
1 Std. 30 Min
Espagueti de camote y pesto de hierbas finas
40 Min
Crema de papa y poro, camarones con verduras y duraznos al vapor TM6
1 Std.
Ponche de frutas sin azúcar
35min
Pozole negro
1 Std. 15 Min