Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Hojas de col
- 1 col grande
- 500 g de agua
- 150 g de cebolla, en trozos
- 1000 g de carne molida de res
- 2 cdita de sal fina, o al gusto
- 1 ½ cdita de pimienta negra molida, o al gusto
- 2 cdita de ajo en polvo
- 180 g de catsup
- 3 huevos
- 40 g de arroz crudo
- 800 g de jitomate guaje, en cuartos
- 350 g de puré de tomate
- 60 g de jugo de limón
- 1 cda de azúcar mascabado
- 250 g de cebolla, fileteada
- Wartości odżywcze
- na 1 porciones
- Kalorie
- 2328 kJ / 554 kcal
- Białko
- 48 g
- Węglowodany
- 50 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Tłuszcz nasycony
- 9 g
- Błonnik
- 10 g
- Sód
- 1391 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Albóndigas en salsa de tomate con arroz
1h 15min
Estofado de tocino, pavo y poro
35 Min
Lasaña de calabacita y jitomate
4h 10 min
Calabazas rellenas en salsa de chabacano
1h 30min
Salteado de fideos de arroz con omelette de poro
45min
Rollo de cerdo con espinaca
55 min
Pescado relleno (Guefilte fish)
1h 50 min
Rollo de carne bajo en sodio
1h
Chiles rellenos con chorizo y hongos, sopa de poro, pasta y cheesecake de café
1h 15min
Pollo a la tapenade con puré de papa y cebolla caramelizada
2h 15min
Croquetas de moros con cristianos
45min
Albóndigas masala con calabacitas
1h 20min