Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g de quinoa, roja
- 750 g de agua
- 1 cdita de sal fina, o al gusto
- 350 g de hongos cremini, en rebanadas
- 2 calabacitas
- 2 cm de jengibre, pelado
- 2 cebollas cambray, sólo el bulbo
- 20 g de salsa de soya
- 40 g de jugo de naranja
- 20 g de jugo de limón recién exprimido
- ½ pepino, cortado en rebanadas
- 20 g de espinacas baby frescas
- jitomates cherry, cortados por la mitad
- ajonjolí, para decorar
- cebollín picado, para decorar
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1143.5 kJ / 272.2 kcal
- Białko
- 13.2 g
- Węglowodany
- 49.2 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Błonnik
- 7 g
Alternatywne przepisy
Tabule de quinoa
10min
Ensalada de quinoa
35 min
Poke bowl de arroz de coliflor
30 min
Hamburguesa de betabel con cebolla caramelizada
3h 10min
Ensalada de quinoa y cuatro frijoles con aderezo de cúrcuma
30 min
Quinoa con ejotes
30 min
Tepanyaki de pollo y verduras con arroz salvaje
45 min
Aderezo de jengibre y naranja
5min
Taboule de coliflor
15min
Tostadas de arroz con aguacate y garbanzo
10min
Ensalada de quinoa
25 min
Brownie vegano
40 min