Albóndigas (Soutzoukakia) con arroz rojo

Albóndigas (Soutzoukakia) con arroz rojo

4.0 24 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porciones

Składniki

Soutzoukakia
  • 2 dientes de ajo
  • 80 g de cebolla blanca cortada en trozos
  • 50 g de aceite de oliva
  • 60 g de pan molido
  • 1 cdita de comino en polvo
  • 1 cdita de sal fina
  • ½ cdita de pimienta negra molida
  • 100 g vino blanco seco
  • 500 g carne molida de res
Salsa para las albóndigas y arroz rojo
  • 50 g de aceite de oliva
  • 400 g de jitomates en conserva
  • 100 g de vino blanco seco
  • 2 cditas de azúcar
  • 1 cdita de orégano seco
  • 30 g de puré de jitomate
  • 1 cdita de sal
  • ½ cdita de pimienta negra molida
  • 400 g de agua
  • 200 g de arroz blanco de grano largo

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porción

Białko 35 g
Kalorie 3045 kJ / 725 kcal
Tłuszcz 39 g
Błonnik 4 g
Węglowodany 57 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...