Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Soutzoukakia
- 2 dientes de ajo
- 80 g de cebolla blanca, cortada en trozos
- 50 g de aceite de oliva
- 60 g de pan molido
- 1 cdita de comino en polvo
- 1 cdita de sal fina
- ½ cdita de pimienta negra molida
- 100 g vino blanco seco
- 500 g carne molida de res
Salsa para las albóndigas y arroz rojo
- 50 g de aceite de oliva
- 400 g de jitomates en conserva
- 100 g de vino blanco seco
- 2 cditas de azúcar
- 1 cdita de orégano seco
- 30 g de puré de jitomate
- 1 cdita de sal
- ½ cdita de pimienta negra molida
- 400 g de agua
- 200 g de arroz blanco de grano largo
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 3045 kJ / 725 kcal
- Białko
- 35 g
- Węglowodany
- 57 g
- Tłuszcz
- 39 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Picadillo con rajas
25 min
Picadillo
25 min
Albóndigas en salsa de jitomate
45 min
Carne en su jugo, estilo Jalisco
30 min
Albóndigas con jitomate al chipotle
1h
Pastel de carne
40 min
Pierna de cerdo a las hierbas
40 min
Adobo con carne
50 min
Cerdo entomatado
50 min
Albóndigas cremosas
40 min
Pastel azteca
1h
Pozole Verde
1h 20 min