Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g de aceite de oliva extra virgen
- 200 g de camarones grandes, pelados y desvenados
- 1 - 2 pizca de sal
- 1 echalot (aprox. 30 g), en mitades
- 250 g de chícharos (ver tip)
- 700 g de agua
- 1 cdita de sal, o al gusto
- 2 pizca de pimienta negra molida, o al gusto
- 320 g de pasta seca, corta (p. ej farfalle, penne, fusilli...)
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 2088 kJ / 499 kcal
- Białko
- 24 g
- Węglowodany
- 65 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 7.6 g
- Sód
- 464 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pollo balsámico con salteado verduras
30min
Pasta al pesto con salmón
40min
Pasta con pesto y pollo
30min
Pasta con pollo, champiñones y ejotes
40min
Salmón con hongos y puré de papa
45min
Salmón en salsa de ajo, miel y cítricos
40min
Atún con salsa Vierge
50min
Caldo de pollo con arroz
35min
Pasta con camarones y chorizo
30min
Camarones en salsa de pimientos
25min
Pechuga de pollo jugosa con arroz a la hierbabuena
30min
Espagueti con salsa de tomate y atún
45min