Pasta con camarones y chícharos
TM6 TM5

Pasta con camarones y chícharos

3.3 (18 ocen)

Składniki

  • 50 g de aceite de oliva extra virgen
  • 200 g de camarones grandes, pelados y desvenados
  • 1 - 2 pizca de sal
  • 1 echalot (aprox. 30 g), en mitades
  • 250 g de chícharos (ver tip)
  • 700 g de agua
  • 1 cdita de sal, o al gusto
  • 2 pizca de pimienta negra molida, o al gusto
  • 320 g de pasta seca, corta (p. ej farfalle, penne, fusilli...)

Wartości odżywcze
na 1 porción
Kalorie
2088 kJ / 499 kcal
Białko
24 g
Węglowodany
65 g
Tłuszcz
14 g
Tłuszcz nasycony
2 g
Błonnik
7.6 g
Sód
464 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy