Irish meatloaf

Irish meatloaf

4.0 44 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
6 parts

Składniki

  • 200 g d'oignons coupés en deux
  • 150 g de poivron rouge (1 poivron), coupé en morceaux
  • 20 g de feuilles de coriandre fraîche
  • 1 gousse d'ail
  • 20 g d'huile d'olive et un peu pour le moule
  • 500 g de viande de bœuf hachée
  • 2 œufs
  • 60 g de lait
  • 20 g de whisky
  • 50 g de chapelure
  • 125 g de pulpe de tomate
  • 5 pincées de sel à ajuster en fonction des goûts
  • 3 pincées de poivre blanc moulu à ajuster en fonction des goûts
  • 5 tranches fines de bacon fumé (120 g)
  • 50 g de moutarde à l'ancienne
  • 50 g de ketchup

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 part

Sód 593.7 mg
Białko 22.1 g
Kalorie 1878.3 kJ / 448.9 kcal
Tłuszcz 32 g
Błonnik 2.2 g
Tłuszcz nasycony 10.7 g
Węglowodany 15.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...