Salade de crevettes à l'ananas et au gingembre

Salade de crevettes à l'ananas et au gingembre

4.0 28 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 55 min
4 portions

Składniki

  • 500 g d'eau
  • 400 g de crevettes crues, non décortiquées et surgelées
  • 60 g de noix de cajou salées, réserver 1 c. à soupe
  • sel
  • poivre moulu
  • 30 g d'échalote (1 échalote), coupée en quatre
  • 25 g de gingembre frais coupé en morceaux (1 cm)
  • 250 g d'ananas frais coupé en tranches (2 cm) chacune coupée en six
  • 1 c. à soupe de sauce de poisson (nuoc-mâm)
  • 16 feuilles de menthe fraîche

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 17 g
Kalorie 893 kJ / 212 kcal
Tłuszcz 9 g
Węglowodany 15 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...