Pizza au potiron

Pizza au potiron

4.8 72 oceny
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz.
4 portions

Składniki

La pâte à pizza
  • 150 g de blé en grains
  • 200 g d'eau
  • 20 g de levure boulangère fraîche
  • 1 c. à café de sucre en poudre
  • 250 g de farine blanche type 45
  • 25 g d'huile d'olive
  • 1 c. à café de sel
La garniture
  • 70 g d'oignon rouge émincé en rondelles
  • 300 g de chair de courge red kuri émincée en tranches (5 mm env.)
  • 100 g de jambon cru détaillé en dés
  • 20 g d'huile d'olive
  • ½ c. à café de sel
  • ½ c. à café de romarin déshydraté et haché
  • 150 g de gruyère coupé en morceaux
  • 150 g de pomme coupée en quartiers
  • 200 g de crème fraîche épaisse, 30% m.g. min.
  • ½ bouquet de ciboulette fraîche ciselé (5 g env.)
  • ½ c. à café de poivre moulu

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 29 g
Kalorie 3472 kJ / 829 kcal
Tłuszcz 40 g
Błonnik 9.8 g
Węglowodany 82 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...