![Huîtres farcies à la fondue de poireau Huîtres farcies à la fondue de poireau](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/97F44AFF-8811-463C-815A-F4BAA762EE57/Derivates/39E82B89-8C5F-417B-BF80-A36C3E5EAD6F.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g d'eau
- 12 huîtres creuses (grosses)
- 200 g de poireaux, coupés en tronçons
- 20 g de beurre doux
- 2 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 2 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 20 g de vinaigre balsamique blanc
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 101 kJ / 24 kcal
- Białko
- 1.1 g
- Węglowodany
- 1.5 g
- Tłuszcz
- 1.6 g
- Błonnik
- 0.5 g
Alternatywne przepisy
Lapin à la moutarde
1h
Moules à la basquaise
55min
Pintade au chou
1ч. 10 мин.
Garbure
1ч. 10 мин.
Huîtres gratinées au pineau des Charentes
45min
Moules marinées à l'espagnole
45min
Huîtres chaudes aux légumes et curry
45min
Huîtres chaudes, crème à l'échalote
40min
Minifeuilletés aux escargots
50min
Rillettes de canard et bavarois à la courge
13hod.
Caille au pain d'épices et cassis
1h
Cailles farcies au foie gras
55min