Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g d'eau
- 12 huîtres creuses (grosses)
- 200 g de poireaux, coupés en tronçons
- 20 g de beurre doux
- 2 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 2 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 20 g de vinaigre balsamique blanc
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 101 kJ / 24 kcal
- Białko
- 1.1 g
- Węglowodany
- 1.5 g
- Tłuszcz
- 1.6 g
- Błonnik
- 0.5 g
Alternatywne przepisy
Rognons de veau sauce madère
20 Min
Assiette de vanets
Brak ocen
Sauce à l'oseille
35min
Huîtres chaudes, crème à l'échalote
40min
Huîtres gratinées au pineau des Charentes
45min
Mouclade
1 Std.
Choucroute de la mer
40min
Huîtres chaudes aux légumes et curry
45min
Cassolette de fruits de mer au chèvre
50min
Rognons de veau au xérès
25 Min
Cassolette de saint-jacques et crevettes
40min
Lotte et crevettes à l'américaine
1 Std. 15 Min