Brioche

Brioche

4.5 25 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 9 godz. 30 min
16 tranches

Składniki

  • de lait
    20 g
  • de levure boulangère fraîche (½ cube) émiettée
    20 g
    2 c. à café de levure boulangère sèche, (8 g)
  • de farine
    350 g
  • œufs
    4
  • de sucre
    60 - 100 g
  • de sel
    1 c. à café
  • de beurre en morceaux
    170 g
  • beurre pour graisser le moule
    un peu de
  • farine de blé pour saupoudrer
    un peu de
  • jaune d'œuf battu pour badigeonner
    1

Wartości odżywcze na 1 tranche

Kalorie 200 kcal / 836 kJ
Białko 5 g
Tłuszcz 11 g
Węglowodany 20 g
Błonnik 1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...