Brioche

Brioche

4.5 26 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 9 godz. 30 min
16 tranches

Składniki

  • 20 g de lait
  • 20 g de levure boulangère fraîche (½ cube) émiettée
    2 c. à café de levure boulangère sèche, (8 g)
  • 350 g de farine
  • 4 œufs
  • 60 - 100 g de sucre
  • 1 c. à café de sel
  • 170 g de beurre en morceaux
  • un peu de beurre pour graisser le moule
  • un peu de farine de blé pour saupoudrer
  • 1 jaune d'œuf battu pour badigeonner

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 tranche

Białko 5 g
Kalorie 836 kJ / 200 kcal
Tłuszcz 11 g
Błonnik 1 g
Węglowodany 20 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...