Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di cipolle a pezzi
- ½ spicchio di aglio
- 50 g di olio extravergine di oliva
- 750 g di polpa di pomodoro a pezzi
- 1 cucchiaino di zucchero
- ½ cucchiaino di sale
- 6 foglie di basilico fresche
- 480 g di pasta secca
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1682.1 kJ / 402 kcal
- Białko
- 11.8 g
- Węglowodany
- 66.7 g
- Tłuszcz
- 9.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.5 g
- Błonnik
- 4.4 g
- Sód
- 205.8 mg
Alternatywne przepisy
Spaghetti pomodoro, olive e capperi
30 min
Pasta al pomodoro e peperoni
30 min
Spaghetti pomodoro e speck
35min
Pasta panna e prosciutto (senza lattosio)
25min
Pasta all'amatriciana (6 porzioni)
30 min
Spaghetti al tonno
40min
Spaghettini aglio, olio e pomodorini
25min
Pasta al pomodoro
55min
Spaghetti alla vesuviana
25min
Pasta tonno e olive
35min
Gnocchi al pomodoro e basilico (Bimby Friend)
30 min
Gnocchi al pomodoro
1h 30min