Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g di pancetta a cubetti, dolce o affumicata
- 20 g di gambo di sedano a pezzi
- 40 g di carota, pelata e a pezzi
- 40 g di cipolla
- 25 g di olio extravergine di oliva
- 150 g di carne trita mista (50% manzo e 50% maiale)
- 40 g di vino bianco secco
- 150 g di passata di pomodoro
- 55 g di acqua
- 40 g di latte
- 1 foglia di alloro fresca, lavata
- 15 g di concentrato di pomodoro
- 5 g di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 160 g di pasta corta, formato a piacere
- Parmigiano Reggiano, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2636 kJ / 630 kcal
- Białko
- 32.4 g
- Węglowodany
- 65 g
- Tłuszcz
- 25.8 g
- Błonnik
- 3.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pasta tonno, zucchine e pomodorini
40min
Pasta al pomodoro
55min
Tagliatelle panna e funghi
1h
Spaghetti al tonno
40min
Pasta all'amatriciana (6 porzioni)
30min
Macedonia sottovuoto
2 Std.
Punch giamaicano
10min
Polpette di agnello
55min
Spaghetti al pomodoro
30min
Pasta al pesto (6 porzioni)
25min
Gnocchi al pomodoro
1 Std. 30 Min
Pasta con ragù bianco e piselli
40min