Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g di Parmigiano Reggiano, a pezzi (2-3 cm)
- 50 g di burro, a pezzi
- 120 g di salmone affumicato, a pezzi
- 200 g di panna (min. 30% di grassi)
- 5 g di concentrato di pomodoro
- 20 g di Cognac
- 320 g di pasta secca, formato a piacere (vedere consigli)
- 1 pizzico di pepe nero macinato (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2590.3 kJ / 619 kcal
- Białko
- 21.2 g
- Węglowodany
- 65.7 g
- Tłuszcz
- 30.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 16.9 g
- Błonnik
- 2.2 g
- Sód
- 647.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pappardelle alla papalina
30min
Patate speziate
30min
Spaghetti alla checca
40min
Bucatini all'amatriciana
45min
Spaghetti alla carbonara
30min
Tagliatelle verdi alla rucola e pomodorini
45min
Bruschetta salsiccia e Gorgonzola
20min
Gramigna alla salsiccia
45min
Penne risottate funghi, salsiccia e castagne
40min
Pasta alla carcerata
30min
Pasta alla ionica
30min
Spaghetti alle vongole
4h 40min