![Merluza rellena con ajada de gambas Merluza rellena con ajada de gambas](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/D139CC69-98B8-461A-B9B5-E7186C68DAFD/Derivates/0C6BA7C5-8EF4-4FAD-A878-FD2B31AB78DD.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g de gambas frescas enteras sin pelar
- 70 g de aceite de oliva virgen extra (y un poco más para regar)
- 3 dientes de ajo
- 200 g de agua
- 2 filetes de merluza fresca (la parte de la cola) sin piel ni espinas (600 g aprox.) salpimentados
- 8 patatas pequeñas
- 8 espárragos verdes (sin la parte dura)
- 30 g de cebolla
- 150 g de calabacín pelado y cortado en trozos
- 1 cucharadita de sal
- 1 pellizco de pimienta molida
- 30 g de leche
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1366 kJ / 327 kcal
- Białko
- 27.3 g
- Węglowodany
- 32.5 g
- Tłuszcz
- 9.75 g
- Błonnik
- 4.05 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bacalao con fritada de espárragos, huevos y patatas
30 Min
Rodaballo con almejas y gambas al vapor
30 Min
Lubina en salsa de salmorreta
25 Min
Pescadilla con langostinos en salsa
30 Min
Dorada a la catalana
30 Min
Dorada a la veneciana
55 Min
Merluza a la gallega
40 Min
Merluza con gambas en salsa de puerros
30 Min
Bacalao al vapor con salsa vizcaína
45 Min
Merluza en salsa verde con gambas y chirlas
30 Min
Merluza al vapor de almejas
30 Min
Merluza al vapor con crema de ajo y jerez
25 Min