Rape y gambones con patatas al ajillo

Rape y gambones con patatas al ajillo

4.5 96 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
6 raciones

Składniki

  • 600 g de agua
  • 1 hoja de laurel seca
  • 600 g de patatas en dados de aprox. 3 cm
  • 12 de gambones crudos enteros
  • 600 g de lomo de rape (sin piel ni hueso) cortado en 6 trozos y salpimentado
  • 100 g de aceite de oliva
  • 2 - 3 dientes de ajo
  • 2 - 3 ramitas perejil fresco (hojas y parte del tallo)
  • ½ cucharadita de sal
  • 1 pimienta de Cayena seca entera (opcjonalnie)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 ración

Białko 20.46 g
Kalorie 1263 kJ / 302 kcal
Tłuszcz 17.66 g
Błonnik 1.71 g
Węglowodany 15.31 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...