![Rape y gambones con patatas al ajillo Rape y gambones con patatas al ajillo](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/171ADC97-5086-481A-8152-4A8DCD232562/Derivates/CD7EBA68-E3DD-4ECE-8245-1DE188F5A349.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g de agua
- 1 hoja de laurel seca
- 600 g de patatas en dados de aprox. 3 cm
- 12 de gambones crudos enteros
- 600 g de lomo de rape (sin piel ni hueso) cortado en 6 trozos y salpimentado
- 100 g de aceite de oliva
- 2 - 3 dientes de ajo
- 2 - 3 ramitas de perejil fresco (hojas y parte del tallo)
- ½ cucharadita de sal
- 1 pimienta de Cayena seca entera (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1263 kJ / 302 kcal
- Białko
- 20.46 g
- Węglowodany
- 15.31 g
- Tłuszcz
- 17.66 g
- Błonnik
- 1.71 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rape con espárragos a la marinera
30 Min
Rape al vapor con salsa verde
20 Min
Zarzuela de pescados y mariscos
1 Std.
Bacalao al vapor con verduras y huevos poché
45 Min
Rape al oporto
50 Min
Rape al limón con anchoas
25 Min
Rape en salsa de almendras
30 Min
Rape a la jardinera
40min
Rodaballo con almejas y gambas al vapor
30 Min
Merluza a la gallega
40min
Calamares encebollados
1 Std.
Rape a la provenzal (Lotte à la provençale)
50 Min