Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 18 almejas frescas grandes
- 4 dientes de ajo
- 100 g de aceite de oliva
- 800 g de cocochas de bacalao frescas limpias
- 1 cucharadita de sal
- 2 cucharadas de perejil fresco picado
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1245 kJ / 297 kcal
- Białko
- 30.3 g
- Węglowodany
- 2.3 g
- Tłuszcz
- 17.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.5 g
- Błonnik
- 0.1 g
- Sód
- 722.4 mg
Alternatywne przepisy
Borrajas con gambas
40min
Chipirones rellenos
1hod. 10min
Cardo con carabineros
1h
Bonito a la riojana
50min
Calamares en su tinta
1hod. 5min
Txangurro
1hod. 10min
Espárragos blancos frescos guisados con huevos de codorniz
40min
Bacalao al ajoarriero con patatas
30min
Cardo con almejas, langostinos y bacalao
40min
Bacalao con ajetes y pilpil
25min
Judías pintas con chipirones en su tinta
40min
Arroz negro de chipirones con verduras
1h 20min