![Cocochas con almejas (País Vasco) Cocochas con almejas (País Vasco)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/C7DBA8E0-B034-4ECE-9E60-69A1D5E14868/Derivates/9BF86CE7-9D33-4846-91F3-E3523FEBE8E7.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 18 almejas frescas grandes
- 4 dientes de ajo
- 100 g de aceite de oliva
- 800 g de cocochas de bacalao frescas limpias
- 1 cucharadita de sal
- 2 cucharadas de perejil fresco picado
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1245 kJ / 297 kcal
- Białko
- 30.3 g
- Węglowodany
- 2.3 g
- Tłuszcz
- 17.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.5 g
- Błonnik
- 0.1 g
- Sód
- 722.4 mg
Alternatywne przepisy
Bonito a la riojana
50 min
Rodaballo asado al orio con risotto de espárragos
55 Min
Mejillones al vapor con salsa picante
45min
Calamares en su tinta
1 Std. 5 Min
Borrajas con gambas
40min
Chipirones rellenos
1h 10min
Cardo a la cerveza
25 min
Txangurro
1h 10min
Bacalao al ajoarriero con patatas
30 min
Cardo con carabineros
1h
Sopa de pescado donostiarra
1h
Judías pintas con chipirones en su tinta
40min