![Caldo de ave y jamón Caldo de ave y jamón](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/A61E358D-1728-45C4-9E71-052D65F8B501/Derivates/2FD77F19-E9EC-4605-B974-DF4EC53D18BB.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g de zanahoria en trozos
- 80 g de nabo en trozos
- 1 rama de apio (40 g) en trozos
- 70 g de puerro (solo la parte blanca)
- 100 g grano de maíz dulce fresco (1 lata pequeña)
- 1500 g de agua
- 1 pellizco de sal
- 250 g de pollo o de gallina
- 200 g de jamón serrano
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 121 kJ / 29 kcal
- Białko
- 2.2 g
- Węglowodany
- 3.85 g
- Tłuszcz
- 0.55 g
- Błonnik
- 1.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Caldo de pollo
30 min
Caldo de pescado
45 min
Caldo de verduras
35 min
Caldo de gallina
1 godz. 10 min
Caldo de carne (pollo o ternera)
40 мин.
Caldo ibérico
1 godz. 10 min
Guisantes con jamón
30 min
Caldo base
55 min
Champiñones o setas al ajillo
20 Min
Sepia al ajillo
25min
Cigalas al ajillo
20 Min
Calamares encebollados
1 godz.