Curry d'aubergine au poulet

Curry d'aubergine au poulet

3.9 17 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 portions

Składniki

  • de filets de poulet coupés en morceaux (2-3 cm)
    800 g
  • d'huile d'olive
    40 g
  • de zeste de citron vert
    2 c. à café
  • de pâte de curry à ajuster en fonction des goûts
    2 c. à café
  • de lait de coco
    400 g
  • d'eau
    200 g
  • feuilles de kaffir
    2 - 3
  • petit piment rouge frais épépiné
    1
  • tige de citronnelle fraîche coupée en deux
    1
  • de sauce de poisson (nuoc-mâm)
    10 g
  • de sauce d'huître
    1 c. à soupe
  • d'aubergines coupées en cubes (2-3 cm)
    400 g
  • de basilic thaï frais ciselés
    2 brins
  • de coriandre fraîche ciselé
    ½ bouquet

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 589.2 kcal / 2447.8 kJ
Białko 48 g
Tłuszcz 40 g
Węglowodany 9.2 g
Błonnik 3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...