
Urządzenia i Akcesoria
Chleb z kaszą gryczaną
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz. 20 min
20 kromek
Składniki
-
1300 g wody
-
2 łyżeczki soli
-
60 - 70 g kaszy gryczanej, niepalonej
-
30 g świeżych drożdży pokruszonych
-
1 łyżka miodu
-
500 g mąki pszennej
-
80 g ziaren słonecznika
-
50 g otrębów pszennych
-
ziarna, mieszane np. maku, sezamu, słonecznika, do posypania
Wartości odżywcze na 1 kromkę
Kalorie
139 kcal /
581.5 kJ
Białko
4.8 g
Tłuszcz
2.6 g
Węglowodany
25.3 g
Błonnik
2.8 g
Tłuszcz nasycony
0.3 g
Sód
236.9 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

DOMOWA PIEKARNIA
10 Przepisów
Polska
Polska