Urządzenia i Akcesoria
Chleb z kaszą gryczaną
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz. 20 min
20 kromek
Składniki
-
1300 g wody
-
2 łyżeczki soli
-
60 - 70 g kaszy gryczanej, prażonej60 - 70 g kaszy gryczanej, niepalonej
-
30 g świeżych drożdży pokruszonych
-
1 łyżka miodu
-
500 g mąki pszennej
-
80 g ziaren słonecznika
-
50 g otrębów pszennych
-
ziarna, mieszane np. maku, sezamu, słonecznika, do posypania
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 kromkę
Sód
236.9 mg
Białko
4.8 g
Kalorie
581.5 kJ /
139 kcal
Tłuszcz
2.6 g
Błonnik
2.8 g
Tłuszcz nasycony
0.3 g
Węglowodany
25.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
DOMOWA PIEKARNIA
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Chleb z otrębami
1 godz. 35 min
Ziołowy chleb pełnoziarnisty
1 godz. 45 min
Aromatyczny chlebek z kminkiem i sezamem
2 godz. 40 min
Chleb mieszany z ziemniakami
1 godz. 45 min
Chleb orkiszowo-gryczany
1 godz. 30 min
Zielony chleb ze szpinakiem
2 godz. 45 min
Chleb musli
1 godz. 45 min
Chleb orkiszowy
1 godz. 40 min
Chleb z ziarnami
2 godz. 30 min
Chleb jabłkowy z płatkami owsianymi i tymiankiem
1 godz. 30 min
Chleb pszenny z siemieniem lnianym
2 godz. 30 min
Bułki grahamki
1 godz. 5 min