![Bûche glacée abricot-framboise Bûche glacée abricot-framboise](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/0096D1C9-D86C-474D-9162-A397E3383F40/Derivates/e34bc4d3-78f8-4d09-83fe-b073d20344ac.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Le sorbet à l'abricot
- 150 g de sucre en poudre
- 250 g d'abricots frais, coupés en deux et préalablement congelés
- 1 blanc d'œuf
Le sorbet à la framboise
- 500 g de framboises surgelées ou frais, préalablement congelées
- 1 blanc d'œuf
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 395.7 kJ / 93.7 kcal
- Białko
- 1.5 g
- Węglowodany
- 20.4 g
- Tłuszcz
- 0.5 g
- Błonnik
- 3.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bûche au chocolat, mousse au chocolat pralinée
2sa 30 dk
Bûche express au praliné
45 dk
Bûche glacée chocolat mandarine
5h 45min
Bûche chocolat-orange au cœur chocolat-noisette
13 Std.
Bûche glacée menthe-chocolat
17 Std.
Bûche sorbet aux trois parfums
1h 20min
Bûche glacée
8h
Bûche glacée exotique
3h 30min
Bûche caramel au beurre salé, pommes caramélisées, mousse pomme
4sa 35 dk
Délice d'été pêche-abricot
4h
Bûche glacée multifruits
3h 30min
Bûche de Noël façon forêt-noire
2sa 30 dk