Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g de beurre, coupé en morceaux, et un peu pour le moule
- 200 g de sucre en poudre
- 1 œuf
- 1 jaune d'œuf
- 300 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- 1 pincée de sel
- 50 g d'amandes en poudre
- 1 sachet de levure chimique (11 g)
- 370 g de confiture de cerises
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2286.8 kJ / 539.4 kcal
- Białko
- 6.3 g
- Węglowodany
- 83.9 g
- Tłuszcz
- 20.3 g
Alternatywne przepisy
Gâteau basqu'ô fraises
1h 45min
Charlotte chocolat-coco
12h
Galette au beurre
1h
Douillon aux poires
1h 15 min
Broyé du Poitou
1h 15 min
Patoudas (biscuits fourrés aux fruits secs)
1h 10min
Gâteau breton aux pruneaux
12h
Fenetra de Toulouse
1h 30min
Palets bretons
2h
Pastis landais
2h 30 min
Cobbler aux pommes
1h 40min
Tarte normande
1h 25min