Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La glace à la menthe (la veille)
- 250 g de crème liquide, 30% m.g. min.
- 250 g de lait entier
- 20 feuilles de menthe fraîche
- 100 g de sucre en poudre
- 4 jaunes d'œufs
Les copeaux de chocolat (le jour même)
- 100 g de chocolat noir 70% de cacao, détaillé en morceaux
- Wartości odżywcze
- na 740 g
- Kalorie
- 8335 kJ / 1994 kcal
- Białko
- 26 g
- Węglowodany
- 171 g
- Tłuszcz
- 134 g
- Błonnik
- 6 g
Alternatywne przepisy
Glace à la menthe
3 Std. 20 Min
Mousse glacée à la menthe
12h
Glace à la vanille
12h
Glace aux cacahuètes (ou aux noisettes)
3 Std. 15 Min
Glace au chocolat
12h
Sorbet citron vert
12h
Glace au café
12h
Glace stracciatella
12h
Glace rhum raisins
12h
Glace caramel au beurre salé
12h
Glace à la pistache
12h
Glace vanille aux noix de pécan caramélisées
36h