Urządzenia i Akcesoria
Iles flottantes au chocolat
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
6 portions
Składniki
-
6 œufs
-
450 g de lait entier
-
90 g de sucre en poudre
-
75 g de chocolat noir pâtissier corsé, cassé en morceaux
-
1 pincée de sel
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
132.9 mg
Białko
9.5 g
Kalorie
1053.1 kJ /
251.7 kcal
Tłuszcz
12.7 g
Błonnik
1.4 g
Tłuszcz nasycony
5.5 g
Węglowodany
24.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Saveurs Thermomix n°9
66 Przepisów
Francja
Francja
Może spodoba Ci się również...
Pannacottas after eight
5 godz. 35 min
Mousse au chocolat magique
15 min
Crème brûlée à la bergamote
3 godz. 40 min
Couronne de pomme de terre à la vapeur
50 min
Mousse au chocolat blanc et framboises
1 godz. 35 min
Gratin de clémentine
30 min
Velouté de légumes et crème caramel
3 godz. 20 min
Strukli (Beignets au fromage)
1 godz.
Mousse au caramel salé
4 godz. 30 min
Meringues à aromatiser
3 godz. 30 min
Mousse au chocolat croustillante
2 godz.
Iles flottantes
1 godz.