![Iles flottantes au chocolat Iles flottantes au chocolat](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/0bbd21c4-cd78-475e-9379-591af0783a28/Derivates/51304de9-174e-4215-a2c6-c941832f0175.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 6 œufs
- 90 g de sucre en poudre
- 600 g de lait entier
- 75 g de chocolat noir pâtissier corsé, cassé en morceaux
- 1 pincée de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1231 kJ / 295 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 29 g
- Tłuszcz
- 15 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mousse au chocolat blanc et framboises
1 godz. 35 min
Crème dessert
15 min
Papillotes de poulet aux poireaux et lentilles
35 min
Sauce béchamel
20 Min
Crème fouettée
10min
Avocat farci au crabe
40 min
Œuf en cocotte de tomate
1h
Petits flans de carotte à l'estragon
1 godz. 50 min
Œufs au nid à la purée de chou-fleur
50 min
Œufs au lait au caramel
55min
Iles flottantes
1h
Flan pâtissier à la vanille
13 Std. 15 Min