Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 6 œufs
- 450 g de lait entier
- 90 g de sucre en poudre
- 75 g de chocolat noir pâtissier corsé, cassé en morceaux
- 1 pincée de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1053.1 kJ / 251.7 kcal
- Białko
- 9.5 g
- Węglowodany
- 24.5 g
- Tłuszcz
- 12.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.5 g
- Błonnik
- 1.4 g
- Sód
- 132.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crème dessert
15min
Les palets roses de Jeanne
1h 15 min
Crème fouettée
10 min
Crémeux citron et framboises
2h 30 min
Mousse au chocolat blanc et framboises
1h 35 min
6 bananes cœur fondant
20 min
Œuf en cocotte de tomate
1h
Îles flottantes et compotée de pommes
1h 40min
Clafoutis de haricots verts au bacon
55min
Mousse au chocolat croustillante
2h
Meringues à aromatiser
3h 30min
Iles flottantes
1h