Bûche roulée au caramel au beurre salé et croustillant praliné

Bûche roulée au caramel au beurre salé et croustillant praliné

4.4 141 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 3 godz.
8 parts

Składniki

Le biscuit roulé
  • œufs
    4
  • de sucre en poudre
    100 g
  • de farine de blé
    120 g
  • de sel
    1 pincée
Le croustillant praliné
  • de chocolat au lait praliné détaillé en morceaux
    100 g
  • de beurre
    20 g
  • de Pailleté Feuilletine™
    100 g
    de crêpes dentelle, type Gavottes®
La mousse au caramel
  • feuille de gélatine alimentaire (1,9 g/feuille), et un récipient d'eau froide
    1
  • de caramel au beurre salé
    200 g
  • de crème liquide 30-40% m.g. très froide
    250 g
  • de mascarpone très froid
    250 g

Wartości odżywcze na 1 part

Kalorie 624.1 kcal / 2608.4 kJ
Białko 9.8 g
Tłuszcz 37.1 g
Węglowodany 62.5 g
Błonnik 1.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...