Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Le croustillant aux speculoos
- 200 g de biscuits speculoos
- 80 g de beurre
- 80 g de cassonade
La mousse de fruits exotiques
- 2 feuilles de gélatine alimentaire (1,9 g/feuille) et un récipient d'eau froide
- 200 g de purée de fruits exotiques
- 50 g de sucre en poudre
- 150 g de crème liquide 30-40% m.g., très froide
Le montage
-
1
mangue, détaillée en dés
lub 1 ananas frais, détaillé en dés
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 541.5 kJ / 129.6 kcal
- Białko
- 0.6 g
- Węglowodany
- 14.8 g
- Tłuszcz
- 7.6 g
- Błonnik
- 0.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Dacquoise aux framboises
2 Std.
Pannacotta exotique, épices-crevettes
2 Std. 30 Min
Dôme, chocolat, citron et coulis de framboises
2 Std.
Tarte au citron destructurée
20 Min
SEPTEMBRE Dôme au chocolat et cœur vanille - Laurent Clément
12h
Entremets cassis et crémeux citron
5h
Bavarois chocolat-framboise et mousse de pêche
15 godz.
Miroir à la framboise
15 Min
Dômes banane et chocolat
6 godz. 30 min
La dacquoise aux fruits d'été
15 Std. 45 Min
Tarte au citron destructurée
20 Min
Trianon
3hod.