Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Le sucre vanillé
- 50 g de sucre en poudre
- ½ gousse de vanille
La pâte feuilletée
- 150 g de farine de blé
- 150 g de beurre, préalablement congelé en morceaux
- 75 g d'eau
- 1 pincée de sel
La garniture
- 150 g de crème liquide 35% m.g., très froide
- 230 g d'abricots frais, coupés en brunoise
- 20 g de sucre glace maison
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1783 kJ / 428 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 37 g
- Tłuszcz
- 30 g
- Błonnik
- 1 g
Alternatywne przepisy
Eclairs fraises-chocolat blanc
24h
Mille-feuille à l'ananas
3h 15min
Tarte meringuée au citron
1h 10 min
Mini-saint-honoré
2j
Tarte aux fraises
4 Std.
Choux aux fruits confits
2j
Bavarois meringué aux fraises
4 Std.
Framboisier
1j
Fraisiers façon tiramisu
12 Std. 30 Min
Choux à la crème et aux fraises
1 Std. 15 Min
Tarte aux fraises et à la chantilly
1j
Tiramisu framboises-fraises
3sa