Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g de farine de blé
- 250 g d'eau
- 80 g de beurre, coupé en morceaux
- 85 g de sucre en poudre
- 1 pincée de sel
- 1 c. à soupe d'eau de fleur d'oranger
- 60 g de crème liquide, 30% m.g. min.
- 3 œufs
- 1 jaune d'œuf
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1035.6 kJ / 247.5 kcal
- Białko
- 5.2 g
- Węglowodany
- 24.5 g
- Tłuszcz
- 14.1 g
- Błonnik
- 0.6 g
Alternatywne przepisy
Petits beignets de carnaval
3h
Gâteau de ménage
2 Std. 45 Min
Galette bressane
13 Std.
Entremets vanille-caramel
2h
Clafoutis aux cerises
50 min
Tarte sucrée au potiron
1 Std. 40 Min
Saucisse de morteau briochée
5 godz. 25 min
Tarte sucrée au potiron
1 Std.
Feuilleté comtois
1h 5min
Quenelles de semoule et lard en gratin
1 Std.
Roulé de pomme de terre au fromage
45 Min
Gâteau de Savoie
55min