Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte à pain
- 220 g d'eau, et un peu pour la cuisson
- 10 g de levure boulangère fraîche
- 300 g de farine de blé, type 55, pour le plan de travail
- 1 c. à café bombée de sel
Le beurre d'ail
- 6 gousses d'ail
- 3 brins de persil plat frais
- 130 g de beurre demi-sel, coupé en morceaux
- ½ c. à café de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1453 kJ / 345 kcal
- Białko
- 6.3 g
- Węglowodany
- 37.8 g
- Tłuszcz
- 18.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tartinade de chorizo
5 Min
Ficelle apéro aux lardons et au comté
3 Std. 45 Min
Rillettes de thon à la tomate
10 Min
Pâte à tartiner
15 Min
Préfou à l'ail
3h 10min
Filet mignon séché aux herbes de Provence
480h 20min
Fleurs chorizo-feta
35min
Crackers au fromage
1h
Paille à la confiture
1h 30min
Rillettes de poulet
6 Std.
Ficelles apéro (Plaisir)
1 Std. 15 Min
Petits oursons guimauve-chocolat
4 Std.