Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g de chocolat, détaillé en morceaux
- 50 g de fruits secs variés (noix, amandes, noisettes, noix de pécan ...), concassés
- 50 g de fruits confits variés, en petits morceaux, (orange, cerise, angélique, ...), détaillés en petits morceaux
- 1 c. à soupe de raisins secs
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 311 kJ / 75 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Błonnik
- 1.5 g
Alternatywne przepisy
Nougat de Montélimar
3h 30min
Chocolats de Noël
1j
Mendiants au chocolat noir et fruits secs
2 godz. 25 min
Nougat glacé et son coulis de fruits rouges
12 Std. 30 Min
Saucisson au chocolat
6h 15 min
Petits chocolats
3h 20 min
Sucre citron-cardamome
2j
Amandes au cacao et au café
30 min
Sucre vanillé
72 Std.
Fruits déguisés
45 Min
Sucettes chocolat-orange
2h 45 min
Petits oursons guimauve-chocolat
4 Std.