Délice pomme-speculoos

Délice pomme-speculoos

4.7 1.1K ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 12 godz.
12 parts

Składniki

Le croustillant au speculoos
  • de biscuits speculoos
    200 g
  • de beurre doux
    80 g
  • de cassonade
    80 g
La compote de pommes
  • feuille de gélatine alimentaire (1,9 g/feuille) et un récipient d'eau froide
    1
  • de sucre en poudre
    100 g
  • de beurre doux
    50 g
  • de pommes Golden épluchées et émincées en fines lamelles
    500 g
Le crémeux au speculoos
  • jaunes d'œufs
    5
  • de sucre en poudre
    50 g
  • de sucre vanillé maison
    15 g
  • feuilles de gélatine alimentaire (1,9 g/feuille) et un récipient d'eau froide
    3
  • de crème fraîche épaisse, 30% m.g. min.
    300 g
  • de lait demi-écrémé
    300 g
  • de pâte de speculoos
    250 g
  • de cacao en poudre non sucré
    1 c. à soupe

Wartości odżywcze na 1 part

Kalorie 494 kcal / 2062 kJ
Białko 5 g
Tłuszcz 30 g
Węglowodany 51 g
Błonnik 2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...