![Délice pomme-speculoos Délice pomme-speculoos](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/30644C2B-AB40-4A36-AC82-0D23EBDF31D6/Derivates/1A423FB8-FFF3-4A37-88AC-E5C4A672A567.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Le croustillant au speculoos
- 200 g de biscuits speculoos
- 80 g de beurre doux
- 80 g de cassonade
La compote de pommes
- 1 feuille de gélatine alimentaire (1,9 g/feuille) et un récipient d'eau froide
- 100 g de sucre en poudre
- 50 g de beurre doux
- 500 g de pommes Golden, épluchées et émincées en fines lamelles
Le crémeux au speculoos
- 5 jaunes d'œufs
- 50 g de sucre en poudre
- 15 g de sucre vanillé maison
- 3 feuilles de gélatine alimentaire (1,9 g/feuille) et un récipient d'eau froide
- 300 g de crème fraîche épaisse, 30% m.g. min.
- 300 g de lait demi-écrémé
- 250 g de pâte de speculoos
- 1 c. à soupe de cacao en poudre non sucré
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2062 kJ / 494 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 51 g
- Tłuszcz
- 30 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Entremets façon tiramisu
5 Std.
Bûche caramel au beurre salé, pommes caramélisées, mousse pomme
4 godz. 35 min
Bavarois aux fraises
6 godz. 25 min
Bavarois aux trois chocolats
15 Std.
Entremets aux pommes à la vanille
4 godz. 40 min
Bavarois poire-chocolat
14 godz. 30 min
Bûche poire-caramel
9 Std. 15 Min
Bavarois framboise-chocolat blanc
15 godz. 30 min
Pièges aux speculoos
3 Std. 15 Min
Verano
12h 45min
Le drômois
12h 45min
Entremets cassis et crémeux citron
5 Std.