![Petits oursons guimauve-chocolat Petits oursons guimauve-chocolat](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/6B9FB934-A008-4753-9269-0DD5184216E8/Derivates/8FEE175A-DDF9-4162-97C8-2D45EB2B1625.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
L'enrobage
- 200 g de chocolat noir de couverture, détaillé en morceaux
La guimauve
- 5 feuilles de gélatine alimentaire (1,9 g/feuille) et un récipient d'eau froide
- 135 g de sucre en poudre
- 2 blancs d'œufs
- Wartości odżywcze
- na 1 morceau
- Kalorie
- 285 kJ / 67 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 10.5 g
- Tłuszcz
- 2.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Brioche "super bonne"
3h
Nougat de Montélimar
3 Std. 30 Min
Préfou au beurre aillé
3h
Langues de chat à la vanille
15 Min
Meringue classique
3h 25 min
Chouquettes
1 Std.
Miniviennoiseries express
5 godz. 20 min
Mendiants au chocolat
30 Min
Brioche suisse aux pépites de chocolat
6h 15min
Rochers feuilletés au praliné
1 Std. 5 Min
Pain au chocolat
24h
Sticks de meringue choco-noisettes
2 Std.