Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
L'enrobage
- 200 g de chocolat noir de couverture, détaillé en morceaux
La guimauve
- 5 feuilles de gélatine alimentaire (1,9 g/feuille) et un récipient d'eau froide
- 135 g de sucre en poudre
- 2 blancs d'œufs
- Wartości odżywcze
- na 1 morceau
- Kalorie
- 285 kJ / 67 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 10.5 g
- Tłuszcz
- 2.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Nougat de Montélimar
3 Std. 30 Min
Chocolat chaud sur bâtonnet
1 Std. 20 Min
Palmiers maison
1 Std. 30 Min
Pâte à tartiner express
15min
Macarons lapins de Pâques
48h
Mendiants au chocolat
30 Min
Glace façon "Viennetta" vanille-chocolat
8 godz. 50 min
Chouquettes
1 Std.
Guimauves à la fraise
3 godz. 35 min
Meringue classique
3h 25min
Meringues à aromatiser
3 Std. 30 Min
Langues de chat à la vanille
15min