Escargots noix-cannelle

Escargots noix-cannelle

4.8 4 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 10 min
20 morceaux

Składniki

La garniture
  • de noisettes, décortiquées, non émondées
    50 g
  • de cerneaux de noix
    50 g
  • de sucre
    30 g
  • de cannelle moulue
    1 c. à soupe
  • d'eau
    2 c. à soupe
  • de gelée de coing
    1 c. à soupe
La pâte
  • de lait
    80 g
  • de beurre en morceaux
    30 g
  • de sucre
    25 g
  • de levure boulangère fraîche (env. 20 g), émiettée
    ½ cube
  • de farine
    250 g
  • de fromage à tartiner nature, (Philadelphia)
    100 g
  • de sel
    ½ c. à café
  • de cannelle moulue
    ½ c. à café
L’abaisse
  • de sucre brut
    1 c. à soupe
  • de farine
    1 c. à soupe
Le glaçage
  • de sucre
    65 g
  • de fromage à tartiner nature, (Philadelphia)
    50 g

Wartości odżywcze na 1 morceau/part

Kalorie 147 kcal / 615 kJ
Białko 3.2 g
Tłuszcz 7 g
Węglowodany 17 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...