Petits croissants à la vanille

Petits croissants à la vanille

4.8 12 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
48 portions

Składniki

La pâte
  • d'amandes entières, émondées
    160 g
  • de sucre
    200 g
  • gousse de vanille coupée en deux
    1
  • de beurre en morceaux (2 cm)
    200 g
  • de farine
    180 g
  • d'amidon de maïs (par ex. Maïzena)
    50 g
  • œuf (voir conseils)
    1
  • de sel
    1 pincée

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 86 kcal / 360 kJ
Białko 1.5 g
Tłuszcz 5 g
Węglowodany 8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...