Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte
- 160 g d'amandes entières, émondées
- 200 g de sucre
- 1 gousse de vanille, coupée en deux
- 200 g de beurre, en morceaux (2 cm)
- 180 g de farine
- 50 g d'amidon de maïs (par ex. Maïzena)
- 1 œuf (voir conseils)
- 1 pincée de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 360 kJ / 86 kcal
- Białko
- 1.5 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 5 g
Alternatywne przepisy
Milanais
3hod.
Étoiles à la cannelle
1 Std. 30 Min
Petits pains au lait
2h 5 min
Focaccia au romarin
2 Std. 30 Min
Grittibenz sucré
2小时 15 分钟
Miroirs à la gelée de vin chaud
2 Std. 40 Min
Tresse russe aux canneberges
3hod.
Pain tessinois
1 Std. 50 Min
Cake tyrolien automnal
1h 20min
Cake Mississippi clair
1小时 15 分钟
Gâteau aux carottes
1 Std. 10 Min
Tresse bernoise
1 Std. 45 Min