![Petits croissants à la vanille Petits croissants à la vanille](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/13b156d1-5b1e-46c5-b4f3-a42aa0a62938/Derivates/86cd0e58-0b0b-42ba-8407-5e7db4dd932f.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte
- 160 g d'amandes entières, émondées
- 200 g de sucre
- 1 gousse de vanille, coupée en deux
- 200 g de beurre, en morceaux (2 cm)
- 180 g de farine
- 50 g d'amidon de maïs (par ex. Maïzena)
- 1 œuf (voir conseils)
- 1 pincée de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 360 kJ / 86 kcal
- Białko
- 1.5 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 5 g
Alternatywne przepisy
Cake Mississippi clair
1j 15 menit
Coquins de Linz
3h 15min
Étoiles à la cannelle
1 Std. 30 Min
Milanais
3h
Bonhomme en pâte
2h 10min
Gâteau du Vully
2sa 30 dk
Gâteau de Linz
1h
Cake tyrolien automnal
1h 20min
Cake aux branches
1h 10 min.
Croissants au jambon
35 min
Gâteau aux carottes
1h 10 min.
Tresse bernoise
1 Std. 45 Min