Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g de lait
- 65 g de beurre, coupé en morceaux
-
½
cube de levure boulangère fraîche (30 g), émiettée
lub 1 sachet de levure boulangère sèche (7 g) - 1 œuf
- 500 g de farine
- 1 c. à soupe de sucre
- 1 - 1 ½ c. à café de sel
- 1 œuf, battu
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 2689 kJ / 642 kcal
- Białko
- 20 g
- Węglowodany
- 96 g
- Tłuszcz
- 20 g
Alternatywne przepisy
Milanais
3 Std.
Gâteau des rois
1h 55 min
Petits pains au lait
2u. 5min
Gâteau des rois
2h 15 min.
Miroirs à la gelée de vin chaud
2 Std. 40 Min
Pain paysan
3 Std.
Cake aux branches
1 Std. 10 Min
Pain tessinois
1h 50 min.
Gâteau du Vully
2h 30min
Cake Mississippi clair
1h 15min
Cuchaule
2h 30min
Tresse bernoise
1h 45min