Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Le gâteau
- 400 g de sucre
- 300 g de beurre, mou, en morceaux
- 5 œufs
- 450 g de farine
- 40 g de cacao en poudre
- 1 sachet de poudre à lever (15 g)
- 1 c. à café de gousse de vanille en poudre
- 2 pincées de sel
- 430 g de lait
Le glaçage
- 70 g de beurre, en morceaux (3 cm)
- 30 g de cacao en poudre
- ½ c. à café de gousse de vanille en poudre
- 100 g d'eau
- 100 g de noix de coco râpée
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 908 kJ / 218 kcal
- Białko
- 3.5 g
- Węglowodany
- 21 g
- Tłuszcz
- 13 g
Alternatywne przepisy
Milanais
3h
Étoiles à la cannelle
1h 30min
Gâteau au yogourt
1h 40min
Cake imbibé au citron
1h 30min
Gâteau des rois
2 godz. 15 min
Bruns de Bâle
8hod. 40min
Moelleux au chocolat
1 Std. 15 Min
Gâteau à la crème
45 min
Gâteau à l'Ovo
55min
Cake aux branches
1h 10min
Muffins au chocolat
45 min
Gâteau aux carottes
1h 10min