Gâteau des rois

Gâteau des rois

4.5 32 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz. 15 min
9 portions

Składniki

  • de lait
    250 g
  • de beurre coupé en morceaux
    75 g
  • de levure boulangère fraîche (env. 30 g), émietté
    ¾ cube
    1 ½ sachet de levure boulangère sèche, (10 g)
  • de farine
    500 g
  • de sucre
    3 c. à soupe
  • de sel
    1 c. à café
  • de raisins de Smyrne trempés 1 heure dans de l’eau chaude puis égouttés
    100 g
  • œuf battu pour badigeonner
    1
  • d’amandes effilées
    1 - 2 c. à soupe
  • de sucre en grains
    1 c. à soupe

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 345 kcal / 1444 kJ
Białko 9 g
Tłuszcz 10 g
Węglowodany 54 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...