Bruschette con patè di pomodori secchi all'arancio

Bruschette con patè di pomodori secchi all'arancio

4.7 22 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 4 godz. 10 min
6 porzioni

Składniki

Pane al sesamo
  • 270 g di acqua
  • 1 cucchiaino zucchero
  • 1 bustina di lievito di birra disidratato
  • 250 g di farina tipo 0
  • 250 g di farina di semola di grano duro
  • 10 g di sale
  • olio extravergine di oliva q.b.
  • 1 cucchiaio di semi di sesamo
Patè di pomodori secchi all'arancia
  • 1 arancia, preferibilmente biologica
  • 25 g di mandorle pelate
  • 100 g di pomodori secchi
  • 1 peperoncino piccante rosso, fresco (opcjonalnie)
  • 3 foglie di basilico fresco lavate
  • 50 g olio extravergine di oliva
  • 1 pizzico di sale
Terminare la preparazione
  • 80 g di pomodorini ciliegia a metà
  • 1 cipollotto verde a rondelle sottili
  • 1 pizzico di origano secco
  • olio extravergine di oliva a piacere

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 4.4 g
Kalorie 686.2 kJ / 155.7 kcal
Tłuszcz 6.1 g
Błonnik 2.5 g
Węglowodany 21.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...